آرشیو مطالب در دسته بندی ‘بیداری اسلامی’
ارزیابی آخرین وضعیت سیاسی- نظامی یمن/ چرا تجزیه طلبها دست همکاری به انصارالله دادند؟ +نقشه
برای اطلاع دقیق از صحنه میدانی در یمن و همچنین آرایش نظامی در این منطقه با دکتر محمدصادق کوشکی عضو هیات علمی دانشگاه مصاحبهای ترتیب دادیم و به این موضوع پرداختیم.
اوضاع فعلی یمن را چگونه ارزیابی میکنید؟
برای فهم تحولات یمن باید در ابتدا نیروهایی که در فضای سیاسی – نظامی یمن موثرند، شناخت. اگر بخواهیم همین الان در یمن تعداد نیروها و جریاناتی که به صورت نظامی – سیاسی فعال هستند را بشماریم باید به این فهرست اشاره کنیم:
یک عده حراک جنوبی هستند، حراک جنوبی یا فعالین جنوبی که به دنبال خودمختاری و تجزیه یمن جنوبی هستند. میدانید که تا سال ۱۹۹۰ میلادی، یمن دو کشور بود. یمن جنوبی با گرایشات مارکسیستی مثل جمهوری دموکراتیک خلق یمن به پایتختی عدن و یمن شمالی.
یمن جنوبی در بلوک شرق قرار داشت و جزء جبهه پایداری عراق در برابر اسرائیل بود که مرکب از یمن جنوبی، الجزایر، لیبی و کشورهایی که هوادار بلوک شرق در دهه هشتاد میلادی بودند. یمن جنوبی گرایشات مارکسیستی در آن قوی است و دولت مارکسیستی داشته است. بعد از اتحاد ۱۹۹۰ تا به امروز، این نیروها از روند اتحاد، ناراضی هستند و احساس میکنند که اتحاد نهتنها به نفع مردم یمن جنوبی نشده بلکه دردسرها و مشکلات و در واقع مصائب آنها را اضافه کرده است. واقعاً هم اینگونه بوده است. یعنی حاکمان یمن متحد همهشان از شمال بودهاند و هیچ توجهی به یمن جنوبی، خواستهها و مشکلاتش نداشتهاند. ادامه مطلب »
وحشت تکفیریها از عاشورا
این روزها و در ایام سوگواری حضرت اباعبدالله (ع) در سراسر جهان اسلام همه مسلمان اعم از شیعه و سنی یاد و خاطره آن قیام تاریخی را گرامی میدارند و برای این واقعه عظیم، مجالس و مراسمات با شکوهی را ترتیب می دهند. در این بین ما شاهد تحرکاتی بسیار مشکوک در سرکوب بیسابقه عزاداری سید الشهدا (ع) در بعضی کشورها از جمله، عربستان، بحرین، کشمیر هند و نیجریه هستیم و بعضی خبرهای ناگوار درباره اعلام روز عاشورا به عنوان روز شادی توسط تروریست های تکفیری به گوش میرسد. اگر بخواهیم قطعات این پازل نه چندان ناآشنا را در کنار یکدیگر قرار دهیم به این نتیجه می رسیم که پس از موفقیت انقلاب اسلامی در مبارزه با جهان استکبار و رژیم صهیونیستی، طرح آمریکا و متحدینش برای مقابله با انقلاب اسلامی، از تقابل رویارو به جنگ نیابتی تغییر شکل پیدا کرده است. به خصوص در دو سال اخیر شاهد این معنا هستیم که جنگی نیابتی از سوی سعودی ها و مرتجعین دیگر منطقه با حمایت کشورهای عربی و برخی از رژیم های وابسته، به نیابت از آمریکا و اسرائیل علیه انقلاب اسلامی و تفکر آن شکل گرفته است. ادامه مطلب »
افزایش توان نیروهای مقاومت فلسطین روز قدس امسال را متمایز میکند
یک کارشناس مسایل بینالملل گفت: تفاوت روز قدس امسال با سالهای پیش این است که در سالهای گذشته همواره این فلسطینیها بودند که در پناهگاهها بهسر میبردند ولی این بار اشغالگران نیز طعم ناامنی را میچشند و این بخاطر افزایش توان نیروهای مقاومت اسلامی است.
صادق کوشکی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خارجی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با اشاره به حملات اخیر رژیم صهیونیستی به نوار غزه خاطرنشان کرد: افزایش توان بازدارندگی و دفاعی مقاومت اسلامی در غزه باعث شده است تا درگیریهای رژیم صهیونیستی با فلسطینیها نسبت به دفعات گذشته تفاوت چشمگیری داشته باشد.
او ادامه داد: تنوع و افزایش اقتدار مقاومت اسلامی فلسطین، توان موشکی گستردهتر، قدرت بهرهبرداری از پهپادها، نفوذ یگانهای کماندویی مقاومت به درون سرزمینهای اشغالی و ضربه زدن به پایگاههای ارتش رژیم صهیونیستی همگی باعث شده است تا نبرد فعلی نسبت به دو جنگ گذشته به نفع مقاومت چرخش داشته باشد. ادامه مطلب »
مصر به مرور شاهد کاهش اعتراضات خواهد بود
یک کارشناس مسائل خاورمیانه گفت: دولت مصر در شرایط فعل مشکلی برای برگزاری انتخابات ندارد و به مرور هم شاهد کاهش اعتراضات خواهد بود.
صادق کوشکی در گفتوگو با خبرنگار بیداری اسلامی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با اشاره به ممنوعیت فعالیتهای اخوان المسلمین مصر از سوی دولت موقت این کشورعنوان کرد: در گذشته فعالیتهای اخوان المسلمین در مصر غیرقانونی نبود ولی همواره حکومتهای مصر مخالف فعالیتهای این گروه بودند و حتی در مواردی هم برخوردهای خشنی با اعضا و رهبران اخوان المسلمین داشتند.
این کارشناس مسایل خاورمیانه با تاکید بر این که اخوانیها از گذشته بر این باور بودند که باید با رهبران حاکم بر مصر روابط نزدیکی داشته باشند گفت: حتی وقتی انور سادات و مبارک رهبران اخوانی را بازداشت کردند بازهم آنها پس از آزادی از زندان به دیدار مبارک و انور سادات رفته و با آنها بیعت کردند. ادامه مطلب »
اخوانالمسلمین مصر و النهضه تونس شانسی برای برگشت به حکومت ندارد
یک کارشناس مسائل خاورمیانه گفت: در مصر شانس روی کار آمدن فردی نظامی پررنگ است و در تونس هم احزاب چپ شانس بیشتری برای به قدرت رسیدن دارند.
صادق کوشکی، استاد دانشگاه در گفتوگو با خبرنگار بیداری اسلامی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در رابطه وضعیت مصر انتخابات آتی در این کشور عنوان کرد: با توجه به فضای موجود در مصر به نظر نمیرسد اسلامگرایان و مشخصا اخوانیها شانس چندانی برای به دست آوردن کرسی ریاست جمهوری در این کشور داشته باشند.
او ادامه داد: به احتمال زیاد اخوانیها در مصر به یک اقلیت پارلمانی تبدیل میشوند و از سوی دیگر به نظر میرسد موقعیت ملیگراها یا حتی سکولارها برای پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری در مصر زیاد است هر چند که ناآرامیها در جامعه به طور محدود ادامه خواهد داشت. ادامه مطلب »
صهیونیسم بدنبال تقسیم اسلام به شیعه و سنی است
محمدصادق کوشکی محقق و پژوهشگر مسائل سیاسی و استاد دانشگاه در گفتوگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، کشتار مظلومانه شیعیان را در مصر محکوم کرد و گفت: تفکر انقلاب اسلامی، تفکری است که موجودیت استکبار را تهدید میکند و این ماهیت تفکر انقلاب اسلامی است. این انقلاب شیعی و یا سنی نیست بلکه اسلامی است.
وی افزود: در چنین فضایی غرب و صهیونیسم به دنبال تقسیم اسلام به شیعه و سنی است درحالی که در تفکر اسلامی ما چنین تقسیمبندی را نداریم و نه میشناسیم. ما جز اسلام هیچ چیز دیگری را نمیشناسیم حال کسانی که اسلام را پذیرفتهاند میتوانند طیف گستردهای باشند از جهاد اسلامی فلسطین گرفته تا حزبالله لبنان که محوریت همه آنان اسلام است. ادامه مطلب »
اعتراضات در عربستان تنها منحصر به شیعیان نیست
صادق کوشکی، کارشناس مسائل خاورمیانه در گفتوگو با خبرنگار سرویس بیداری اسلامی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با بیان این که تنها شیعیان نیستند که با سیاستهای حکومت آلسعود مخالف هستند، گفت: چهار تا پنج میلیون نفر از جمعیت عربستان را اهل سنت تشکیل میدهند که اکثر آنها نیز از ثروتهای نفتی این کشور بهرهای نبرده و زیرخط فقر هستند که همین تبعیضها باعث نارضایتی آنان از حاکمیت آل سعود میشود. این عده که اغلب در حاشیه شهرهای بزرگ و مناطق کوچک ساکن هستند مستعد اعتراض به حکومت هستند چرا که عامل فقر خود را همین تبعیضها میدانند؛ البته این افراد هیچ رسانهیی در اختیار نداشته و فاقد رهبری مقتدر هستند. ادامه مطلب »
هنوز عوامل حکومت مبارک نفوذ گسترده و فراوانی در ساختارهای آن دارند
محمدصادق کوشکی در گفتوگو با خبرنگار سرویس بیداری اسلامی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) گفت: تا زمانی که شورای انتقالی نظامی در مصر قدرت را کاملا تسلیم دولت جدید نکند و پارلمان مجددا احیا نشود، نمیتوان از هیچ تغییری در مصر سخن گفت و بحث انتقال قدرت به شدت در پرده ابهام است.
وی افزود: طبیعتا این توقع که اسلامگرایان حاکم در مصر بتوانند با یک شیب سریع تغییرات جدی را در سیاست خارجی مصر انجام دهند، انتظار منطقی نیست؛ زیرا مصر کشوری است که در طول نیم قرن گذشته کاملا در زمین طرفهای غربی بازی کرده است. اگر از مقطع روی کار آمدن انور سادات بررسی کنیم تا زمان حکومت حسنی مبارک در فاصله زمانی ۴۰ ساله، مصر در زمین غرب بازی کرده و کشور شاخصی در اجرای منویات آمریکا و غربیها در منطقه شمال آفریقا و غرب آسیا، جهان عرب و جهان اسلام بوده است. ادامه مطلب »
صلابت در برابر ابرقدرتها، راز احترام جهانیان به امام (ره)
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران گفت:سیاستمداران غرب اذعان دارند که امام خمینی (ره) شخصیت تحولساز جهان است.
به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر آقای کوشکی در اجلاس امام بیداری که به همت سازمان ورزش و جوانان استان تهران در دانشگاه تهران برگزار شد افزود:این که چرا امام خمینی (ره) در جهان شناخته شد و حرکتش در جهان صدا کرد ، در نحوه کار ایشان ریشه دارد.
وی با یادآوری نحوه رفتار امام خمینی(ره) با ادوارد شوارد ناتزه وزیر امور خارجه شوروی با امام خمینی(ره) گفت: این مقام روس پس از آن دیدار گفته بود در طول ۲۷ سال فعالیتم هیچ گاه به اندازهای که در برابر رهبر ایران قرار گرفتم، نترسیدم گویی جای یک ابر قدرت با رهبر کشورهای اسلامی عوض شده بود. ادامه مطلب »
تضعیف مقاومت تضعیف امنیت ملی ایران است؛ سوریه وجه مشترک منافع غرب و شرق
اگر تحرکات و تصمیم هایی که در سازمان ملل و یا سایر مجامع اتفاق می افتد را به تمامی کشورهای عربی نسبت دهیم، توصیف دقیقی نیست. به نظر می رسد که باید بخشی از کشورهای عربی را تحت عنوان دولت های غرب گرا و یا غیرمستقل عربی به عنوان آن بخش از دولت های عربی نام ببریم که بدون آنکه خودشان منفعتی داشته باشند، تلاش می کنند در راستای پیشبرد سیاست های خاورمیانه ای ایالات متحده و اروپا جنگ بین المللی در سوریه ایجاد کرده و یا آن را تشدید کنند تا موفق شوند دولت فعلی را سرنگون کنند. برهمین اساس محوری را که تحت عنوان دولت های غیر مستقل عرب نام گذاری می کنیم این محور است، چراکه شاهد مخالفت های عراق، لبنان و الجزایر بودیم و همچنین برخی از کشورهایی که امروزه دچار بحران داخلی هستند، آنها نیز حضور چندان موثری در این تصمیم گیری ها ندارند. شاید صحنه گردانان اصلی این حادثه عربستان و قطر هستند. ادامه مطلب »