Archive for آگوست, 2010
کتاب جدید محمد صادق کوشکی
کتاب جستاری در سیاست مطلوب قرآن کریم نوشته محمدصادق کوشکی منتشر شد.
نویسنده کتاب، هدف تالیف این کتاب را مهجوریت قرآن کریم در عرصههای علوم انسانی جامعه و نیاز مبرم جامعه بشری به رهنمودها و تعلیمهای برآمده از قرآن و لزوم تولید علوم مبتنی بر قرآن کریم در جهت پاسخ گویی به نیازهای دانشجویان و دانش پژوهان رشتههای علوم سیاسی و اجتماعی خوانده است.
قرآن کریم سیاست مطلوب خود را چگونه توصیف میکند و کدام مبانی را برای آن برشمرده است؟ اسلام چه توصیفی از سیاست و سیاست مطلوب ارائه کرده است؟ و قرآن کریم چه مظاهر و مصادیقی برای سیاست مطلوب معرفی کرده است، سئوالات اصلی و فرعی کتاب هستند که نویسنده به دنبال پاسخ دادن به آنها است. ادامه مطلب »
بسیج الگویی به جای تحزب است
ایران پس از مشروطه حضور احزاب بسیاری را تجربه کرد اما هیچ یک نتوانستند به حداقل های فعالیت حزبی در کشور برسند و عملا ناکارآمد بودند.
محمدصادق کوشکی در گفتگو با آریا گفت: جامعه ایرانی با مقوله تحزب برخواسته از نگاه نظام های سیاسی غرب هیچگاه نتوانست ارتباط برقرار کند و از این رو بعد از پیروزی انقلاب به رغم آنکه فعالیت آنها بر اساس قانون اساسی آزاد شمرده شده ولی کاربردی نداشتند.
وی افزود: تحزب غربی بستری دموکراتیک به لحاظ سیاسی، اقتصادی باز و فرهنگی لیبرال را می طلبد که این شرایط در نظام جمهوری اسلامی ایران قابلیت ظهور و بروز ندارند و نباید هم داشته باشند. ادامه مطلب »
حوزه فرهنگ به پاشنه آشیل دولت دهم تبدیل شده است
محمدصادق کوشکی عضو هیئت علمی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی در گفتوگو با خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری فارس، اظهار داشت: بررسی دقیق عملکرد یکساله دولت دهم در حوزه فرهنگ این حقیقت تلخ را نشان میدهد که دولت دهم دارای ضعف جدی و ساختاری در حوزه فرهنگ است و این موضوع متاسفانه در دولت نهم نیز وجود داشت و رهبر معظم انقلاب در سال ۸۶ بر این موضوع صحه گذاشتند و البته هیچ تلاشی برای حل این بحران از سوی دولت صورت نگرفت.
* دولت دهم در حوزه فرهنگ استراتژی دقیق و منطبق با ارزشهای انقلاب و اسلام ندارد
وی افزود: دلیل اینکه دولت با این ضعف و بحرانهای فرهنگی دست به گریبان است و حتی خودش به نوعی بحرانها را ایجاد میکند، این است که دولت دهم استراتژی دقیق و منطبق با ارزشهای انقلاب و اسلام در حوزه فرهنگ ندارد و دچار تشتت است و عملاً افکار و اندیشههای لیبرالی و التقاطی در حوزه فرهنگ که نشأت گرفته از برخی اطرافیان رئیسجمهور و حتی شخص رئیسجمهور است، روی عملکرد فرهنگی دولت سایه انداخته و آن را تحتالشعاع خود قرار داده است. ادامه مطلب »
حمله به ایران یک آرزو و خیال واهی بیش نیست
دکتر محمد صادق کوشکی استاد دانشگاه و کارشناس مسائل سیاسی و بینالمللی درباره عملی بودن تهدید رژیم صهیونیستی گفت: رژیم صهیونیستی هر چند که مدتهاست آرزوی حمله به ایران و بویژه تاسیسات بوشهر را دارد اما نه ابزارهای لازم جهت این حمله را در اختیار دارد و نه وضعیت منطقه و توان دفاعی جمهوری اسلامی چنین اجازهای را میدهد.وی افزود: با توجه به آرایش سیاسی خاورمیانه و توان فوقالعاده دفاعی ایران و ترس کشورهایی مثل اردن و عربستان از همکاری با رژیم صهیونیستی در حمله به ایران عملا این طرح یک آرزو و یک خیال واهی بیش نیست. ادامه مطلب »
هنوز ایران اسلامی جولانگاه حامیان اقتصادی رژیم صهیونیستی است
کمتر از یک ماه به روز قدس مانده و مهلت سه ماهه مجلس شورای اسلامی به دولت جهت شناسایی شرکتها و موسسات حامی صهیونیسم و اعمال ممنوعیت روابط اقتصادی – تجاری با این شرکتها نیز به پایان خود نزدیک شده است اما هنوز هیچ خبری از تلاش دولت برای شناسایی این شرکتها و قطع دستان آلوده به خون مردم فلسطین از منافع اقتصادی – تجاری نیست!به بیان سادهتر هنوز ایران اسلامی جولانگاه حامیان اقتصادی رژیم صهیونیستی است! پس از ۳۱ سال از پیروزی انقلاب اسلامی و پس از ۳۱ سال شعار ضد صهیونیستی و مرگ بر اسرائیل و پس از سه دهه برپایی باشکوه روز قدس، هنوز ثروت ملی ایران اسلامی به واسطه شرکتها و موسسات حامی رژیم صهیونیستی خرج ساخت و خرید بمبها و موشکهایی میشود که بزرگترین هنرشان مدفون کردن نوزادان فلسطینی در زیر آوارهاست! ادامه مطلب »
اتحاد نیروهای داخلی زمینهساز شکست حرکتهای مداخلهجویانه است
صادق کوشکی در گفتوگو با خبرنگار فارس در قم با اشاره به سالگرد کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ اظهار داشت: کودتای ۲۸ مرداد پس از حرکت عمومی مردم ایران در راستای ملیشدن صنعت نفت و برای رهایی از استبداد به دلایل خاصی صورت گرفت.
وی افزود: دخالت بیگانگان در امور داخلی کشور، نهاد استبدادی سلطنت، عدم آمادگی و آگاهی جامعه ایران برای مقابله با فتنههای بزرگ، نبود وحدت ساختاری بین نیروهای مبارز و عدم وجود رهبری در مسیر مبارزه علتهای اصلی پیروزی کودتای ۲۸ مرداد پس از حماسه ملیشدن صنعت نفت بود. ادامه مطلب »
نقد منصفانه
محمد صادق کوشکی در گفت و گو با باشگه اندیشه در پاسخ به این پرسش که فرهنگ سازنده و منصقانه نقد در کشور را چگونه ارزیاب می کنید، تصریح میکند: نقد یک استاندارد و تعریفی دارد که اگر ان را بلد باشیم تعابیر غلط نقد سازنده و منصفانه را دیگر به کار نمی بریم لذا مثل این است که بگویم شکر شیرین است چرا که شیرین نباشد دیگر شکر نیست، پس اصالتا نقد سازنده و منصفانه است.وی معقتد است چیزی که منصفانه وسازنده نباشد نقد نیست؛تهمت وفحش است. بنابراین استفاده از تعبیر نقد سازنده ومنصفانه بیانگر این است که می توان نقد غیر سازنده و غیر منصفانه هم کرد پس با این تعابیر نمی توان اسم آن را نقد گذاشت وکسانی که این مسائل را مطرح می کنید تعاریف نقد را نمی شناسند، نقد یعنی بازنمایی آنچه که هست. ادامه مطلب »
آمریکا برد تضمینی برای مناظره میخواهد
محمد صادق کوشکی عضو هیات علمی داشنگاه خواجه نصیر ضمن طبیعی دانستن رد پیشنها مناظره احمدی نژاد و اوباما توسط دولت آمریکا، گفت: متاسفانه این پیشنهاد هم مانند پیشنهادات سابق، با مخالفت طرف مقابل بی نتیجه ماند.
وی در گفتگو با «فردا» علت عدم پذیرش چنین پیشنهاداتی را به دلیل خوی استکباری آمریکا دانست و بیان کرد: آنها می خواهند در هر مذاکره ای ابتکار عمل داشته و پیش شرط های مخصوص خود را تعیین کنند. آمریکا تحت هیچ شرایطی حاضر به حضور بدون پیش شرط و متعادل در مناظره زنده نخواهد بود. به گونه ای دیگر می توان گفت که تا برد تضمینی در کار نباشد قدمی به جلو نخواهد گذاشت. ادامه مطلب »
با غربیهای مغرور مثل خودشان رفتار کنیم
محمد صادق کوشکی کارشناس مسائل سیاسی در گفتوگو در خصوص دخالت سفارتخانههای غربی در امور داخلی ایران و برخی رفتارهای زننده آنها با ایرانیان گفت: بررسی کارنامه دستگاه دیپلماسی ما در قبال سفرای کشورهای غربی در ایران نشان میدهد که ما حتی در سالهای پس از پیروزی انقلاب هم به نوعی میراث به جا مانده از دوران قاجاریه و پهلوی را تا حدودی حفظ کردهایم. ادامه مطلب »
امیدی به نهادهای دولتی برای تحول در علوم انسانی نیست
آقای دکتر کوشکی! لطفاً در ابتدا بفرمایید که اساساً مشکل موجود در حوزه علوم انسانی چیست که نیازمند تحول و ارتقا در رشتههای آن هستیم؟
مهمترین مشکل علوم انسانی که هم اکنون در دانشگاههای ایران تدریس میشود، وارداتی بودن آن است. تقریباً در همه رشتهها آنچه ارائه میشود هیچ نسبتی با جامعه ایرانی، واقعیتها و نیازهای آن ندارد، به همین خاطر مطالبی که در رشتههای علوم سیاسی، جامعهشناسی، فلسفه، اقتصاد، روانشناسی و علوم تربیتی تدریس میشود، مشکلات و نیازهای جامعه ما را رفع نمیکند و نسبتی با مسائل ما ندارد و این معضل چند مشکل ایجاد میکند. ادامه مطلب »