Archive for مارس, 2013
ترویج سبک زندگی غربی با بودجه ارشاد!
کوشکی با اشاره به بودجه میلیاردی وزارت ارشاد برای ترویج سبک زندگی غربی گفت: این وزارتخانه برای ترویج سبک زندگی دینی قدمی از قدم بر نمی دارد.
محمد صادق کوشکی در مورد آسیب ها و دستاوردهای سال ۹۱ حوزه تفکر کشور گفت: دستاوردهای فکری مانند دستاوردهای صنعتی و فنی نیستند که برای یکسال باشند در طول زمان شکل می گیرند. اما تأکید رهبر انقلاب به بحث آزاد اندیشی و جایگاه آن در دانشگاه ها یکی از دستاوردهای فکری امسال بود.
استاد دانشگاه تهران ادامه داد: نکته آسیب آن هم مهجور ماندن این بحث در محافل دانشگاهی و آکادمیک ما بود. بحث سبک زندگی نیز که قبلا بود و با تأکید و اشاره رهبری بیشتر گسترش یافت نیز از مهم ترین اتفاق فکری سالجاری بود. ادامه مطلب »
لطفا تلویزیون نبینید
صادق کوشکی با اظهار امیدواری از کاهش رفتارهای احساسی در سیاست در سال ۹۲، در توصیه نوروزی خود گفت: مردم تلویزیون نبینند و کتاب “کاپوچینو در رامالله” را بخوانند.
محمدصادق کوشکی در گفتگو با مهر پیشنهادهایی را برای مردم ایران برای گذران تعطیلات نوروزی مطرح کرد: از آنجایی که سلیقههای مردم متفاوت است پیشنهادها هم باید متفاوت باشد اما پیشنهاد عمومی من این است که مردم در طول نوروز تلویزیون نبینند.
این نویسنده و محقق با بیان اینکه نقش رسانه تلویزیون در خردهفرهنگ مانند تنقلات مصنوعی چون چیپس و پفک است، ادامه داد: مهم نیست این برنامه تلویزیونی متعلق به کدام شبکه یا کشور باشد.این رسانه نوعی سیری کاذب در مخاطب ایجاد میکند و در نهایت تاثیر مخربی دارد به گونهای که کمتر بینش و آگاهی مخاطب را ارتقا میدهد. ادامه مطلب »
سهم ما از گناه کاراکاس
دکتر محمد صادق کوشکی پژوهشگر علوم سیاسی و استاد دانشگاه تهران در نوشتاری که در اختیار مشرق قرار دادند به بررسی ماجرای واکنش های رئیس جمهور به مرگ چاوز پرداخت که در ادامه می خوانید:
۱- رفتار احمدی نژاد در برابر مادر چاوز در روزهای اخیر اعتراضات متنوعی را برانگیخته تا آنجا که جمعی از بزرگان رسما و مکتوب در برابر این عمل اعتراض کرده و حتی عده ای خواستار عذر خواهی رسمی احمدی نژاد در این ماجرا شده اند.
۲- از یک نگاه احمدی نژاد مرتکب تخلفی شرعی شده و باید مواخذه و بازخواست شود (و شاید هم این نگرش معتقد باشد که او به دلیل ارتباط با گروهی منحرف به انحراف کشیده شده و همان حکایت رفیق ناباب و پسر نوح و هم نشینی با آدم های بد و …) ادامه مطلب »
نبرد نهایی در نهروان
۱- هر چه از بدجنسی و نامردی و خیانت طلحه و زبیر و معاویه گفته شود، اما ضربت آخر را خوارج بر فرق مولای مومنان فرود آوردند! ناکثین و قاسطین در جهنم غضب الهی تا ابد خالدند، اما لعین دو عالم و اشقیالاشقیاء «ابنملجم» است!
۲- ابن ملجم نه مثل معاویه کاخنشین بود نه مانند طلحه و زبیر همراه فتنه و ساکت فتنه! نه سودای حکومت داشت و نه طمع ثروت! یک سادهزیست معمولی بود! با مقداری جهالت و تحجر و البته خیلی خود محور و مغرور! ابن ملجم دنیا را با عقل نداشتهاش میسنجید و تحلیل میکرد! برای همین وقتی با دو تا مثل خودش به تحلیل و بررسی نشست به این نتیجه رسیدند که برای حل معضلات دنیا باید علی و معاویه و عمر و عاص کشته شوند!
۳- مشکل اساسی ابن ملجم و رفقا و هممسلکانش آن بود که در اوج جهالت و غرور، عقل خود و امثال خودش را باور کرده بود و به علم و معنویت نداشتهاش بدجوری مینازید و عباداتش عجیب به چشمش میآمد و به واسطه همینها بود که علی را در ردیف معاویه و عمروعاص دید! ادامه مطلب »
امام معتقد بود حساب منتقد با مخالف جداست
پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران گفتگویی با دکتر محمد صادق کوشکی انجام داده و به بررسی نگرش و سیره حضرت امام نسبت به منتقدین و مخالفین حکومت پرداخته است:
آقای دکتر اجازه میخواهم که بحث را از اینجا شروع کنیم که در نگاه حضرت امام به هیچ عنوان یک منتقد در زمره مخالفین قرار نمیگرفت. آیا شما با این مسئله موافقید؟
شک نکنید که همینطور است. اصلا امامی که ما میشناسیم با آن برخوردهای مبتنی بر مبانی غنی دینی، غیر این نمیتواند باشد. در نظر بگیرید که یکی از عرصههایی که سخت مورد توجه امام بوده این است که نظام ساخته شده توسط امام طبیعتاً دارای مخالفینی نیز هست. بسیاری از این مخالفین، مخالفینی هستند که مخالفتشان را به اوج رساندند. یعنی حتی حاضر شدند به صورت مسلحانه، با دشمنان نظام همکاری کنند؛ مثل گروههای فراوانی که در دهه اول انقلاب فعال بودند. نکته مهم موجود در این مسئله این است که به این باور برسیم که حضرت امام چه راهبردی برای مقابله با این افراد دارند؟ و آیا برای این افراد و گروهها حقوقی قائل هستند یا خیر؟ و آیا آنها را به رسمیت میشناسند؟ کنکاش در این سوالات است که میتواند موضوع مفیدی برای روزگار فعلی ما باشد. ما سخت نیازمند این نگرش هستیم و میتوانیم دقیقاً این نگرش را ملهم و برخاسته از دین نیز ببینیم. در صدر این نگاه، این مطلب قرار دارد همانگونه که اشاره کردید حضرت امام حساب منتقدین، هر چند منتقدین سختگیر را از حساب مخالفین جدا میکند. یعنی به هیچ عنوان منتقدین را در زمره مخالفین به حساب نمیآورد. به همین خاطر تمام کسانی که به نظام جمهوری اسلامی نقد دارند در واقع برخورد امام با آنها به مانند کسانی است که در حوزه جمهوری اسلامی قرار دارند. ادامه مطلب »
“خاک و مرجان” آبرومند است
صادق کوشکی در حاشیه اکران فیلم “خاک و مرجان” به کارگردانی سیدمسعود اطیابی در ششمین روز از سیویکمین جشنواره بینالمللی فیلم فجر درباره فیلمهایی که درباره افغانستان و حضور متجاوزان آمریکایی در آن کشور ساخته شده است به خبرنگار مهر گفت: درباره افغانستان در ایران فیلم زیاده ساخته شده است اما متاسفانه هیچکدام تصویر حتی نسبتا دقیق از جامعه افغانستان ندادهاند. عموما تصویرها خیلی کاریکاتوری و مطابق میل جشنوارههای غربی بودهاند.
وی بنیانگذار این نگاه کاریکاتوری، کج و سلیقهای درباره افغانستان را مخملباف دانست و تاکید کرد: هیچ کار خوبی درباره افغانستان نداشتیم. کاری که یکمقدار اطلاعات دقیق درباره افغانستان به ما دهد و یکمقدار با واقعیت تطبیق داشته باشد ولی خوشبختانه فیلم “خاک و مرجان” از این حیث یک استثناء است؛ یعنی روایت نسبتا دقیق از افغانستان ارائه میدهد و این امر حاکی از آن است که فیلمنامهنویس اشراف دقیقی نسبت به افغانستان داشته است. ادامه مطلب »
منافقین به نام دفاع از حقوق زنان اعمال خود را توجیه میکنند
دکتر محمدصادق کوشکی: گروهک منافقین از انسانها یک ربات میسازد و از آنها بهعنوان یک وسیله برای رسیدن به اهداف شوم خود استفاده میکنند.
این استاد دانشگاه گفت: منع کردن اعضاء به تفکر و واداشتن آنان به عملگرایی کورکورانه بدون تفکر، ارتجاعی دانستن و منفعل بودن مطالعه برای اعضا، از بین بردن استقلال اعضا و تبدیل آنان به جوانانی بدون تفکر همه و همه در ساختن این جوانان مذهبی بهعنوان یک منافق و تروریست مؤثر بوده است.
وی با تاکید بر حمایت از جوانان متفکر کشور گفت: جوانانی که دغدغه آنان آزادی و مبارزه با ظلم است را باید با عملیاتهای منفعلانه منافقین آشنا کرد.
وی خاطر نشان کرد: دغدغه اصلی ما باید مبارزه با گروههای منافقین در عرصههای فرهنگی و اجتماعی و دانشگاهها باشد. ادامه مطلب »
محمد صادق کوشکی پیشنهاد داد: نمایش « تنهای تنهای تنها» در مذاکره هستهای ۱+۵ قزاقستان
محمد صادق کوشکی پیشنهاد داد با توجه به موضوع فیلم تنهای تنهای تنها درباره رویکرد صلحطلبانه ایران در دستیابی به انرژی هستهای، نسخههایی از آن با زیرنویس انگلیسی و روسی در مذاکرات پیشروی ۱+۵ در بین حاضران توزیع شود.
این کارشناس فرهنگی در گفتگو با مهر به ارائه پیشنهادی هنری برای حضور تیم هستهای ایران در مذاکرات پیشروی ۱+۵ پرداخته و گفت: یکی از ابزارهای مهم پیشبرد اهداف هر کشور در حوزه سیاست خارجی، دیپلماسی عمومی است و دیپلماسی عمومی به معنای به خدمت گرفتن تمامی ظرفیتهای ممکن در عرصههای رسانهای و هنری و امثال آن است.
وی افزود: با توجه به وضعیت پرونده هستهای جمهوری اسلامی ایران و قرار گرفتن آن در چارچوب مذاکرات ۱+۵ و نقش حساس مذاکرات در تعیین سرنوشت سیاسی – دیپلماتیک کوتاهمدت کشورمان، شایسته است که از ابزارهای دیپلماسی عمومی نیز در این عرصه بهرهگیری شود. ادامه مطلب »