Archive for فوریه, 2019
عربستان و امارات تدارکاتچی اقدامات تروریستی آمریکا هستند
برای دفاع از خودمان این حق را داریم که رهبران و تجمعات گروههای تروریستی و تکفیری را در زمان و مکانی که خودمان تشخیص میدهیم، هدف قرار دهیم و همچنین باید به حامیان تروریستها بفهمانیم، زمانی هم میرسد که آتش اقدامات تروریستی دامن آنها را خواهد گرفت و نیز مهمترین اقدام مقابلهجویانه با چنین توطئههایی حفظ و تحکیم وحدت ملی است
محمدصادق کوشکی در گفتگو با آنا، نقش سعودیها، صهیونیستها و امارات متحده عربی و همچنین سرویسهای جاسوسی کشورهای فرامنطقهای بهویژه آمریکا را در وقوع حادثه تروریستی شامگاه چهارشنبه (۲۴ بهمن ۱۳۹۷) سیستان و بلوچستان مؤثر دانست و گفت: بیش از دو دهه شاهد روند تروریستپروری از سوی آنان در استان سیستان و بلوچستان هستیم.
وی با اشاره به چرایی انتخاب این استان برای اهداف شوم تروریستی، تصریح کرد: بخش قابل توجهی از هموطنان ما در این استان از اهل سنت هستند، لذا اگر دشمنان ما موفق به ایجاد شکاف میان مردم این منطقه به بهانه طایفهگری شوند، در گامهای بعدی موفق به ایجاد شکاف در سراسر کشور خواهند شد.
نقطه قوت اجلاس سران ایران، روسیه و ترکیه، حل ماجرای ادلب از طریق سیاسی است
یک کارشناس مسائل غرب آسیا با بیان اینکه ویژگی اجلاس آستانه این است که توانسته موثرترین عوامل تاثیرگذار بر بحران سوریه را به یک مسیر مشترک برساند، گفت: خروج آمریکا در این شرایط خیلی تاثیری بر روی سیاستهای ایران و روسیه ندارد.
محمد صادق کوشکی در گفتوگو با ایسنا در ارزیابی خود از نشست پیش روی سران ایران، ترکیه و روسیه در سوچی درباره حل بحران سوریه گفت: ماجرای ادلب و خاتمه دادن به بحران سوریه یک پروسه طولانی است و اینگونه نیست که قاعدتاً با یک یا چند نشست برطرف شود و البته ما میدانیم همه کسانی که در ماجرای سوریه مؤثر هستند، در آستانه گرد هم نمیآیند، اما ویژگی اجلاس آستانه این بوده که توانسته مؤثرترین عوامل تأثیرگذار بر بحران سوریه را به یک مسیر مشترک برساند، البته هدفها مشترک نیست فقط مسیر مشترک است.
وی افزود: بنابراین تأثیرگذاری اجلاس آستانه بر تحولات سوریه، حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد است. در واقع همه تحولات آتی سوریه بستگی به اجلاس آستانه ندارد و همه آنهایی هم که در اجلاس آستانه میآیند دنبال هدف مشترکی نیستند.
انقلاب اسلامی و تغییر مسیر اندیشه بشری در سطح جهانی
شهید فتحی شقاقی یکی از نمونه های بارزی از تاثیری است که انقلاب اسلامی ایران بر روی جنبش های رهایی بخش ضد صهیونیستی و ضد اشغالگری در منطقه گذاشته است، در فضای بین المللی نیز به تعبیری که بسیاری از اندیشمندان غربی گفته اند انقلاب اسلامی ایران راه جدیدی را باز کرد. راه انقلاب اسلامی، باز کردن نگرش دینی در برابر نگرش سکولار بوده است
دکتر محمد صادق کوشکی استاد دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران در گفتگو با قدسنا در خصوص نقش انقلاب اسلامی ایران بر روی جنبش های رهایی بخش در سطح منطقه ای و جهانی گفت: «ریچارد نیکسون» رئیس جمهور اسبق ایالات متحده آمریکا در سال ۱۹۸۴ کتابی را تحت عنوان «فرصت ها را دریابیم» به رشته تحریر در می آورد و در این کتاب صراحتا در مورد انقلاب اسلامی ایران می نویسد انقلاب ایران اندیشه های دینی و مارکسیستی را که خواستگاه حرکت های رهایی بخش بود تغییر داد. یعنی بعد از انقلاب اسلامی حرکت های رهایی بخش دیگر عقیده شان مارکسیستی نیست اندیشه شان دینی شده است و این تغییر باعث طوفانی شده در کشورهایی که مستعمره بودند شود.
ظریف جرات اخراج دیپلماتهای لهستانی را ندارد
محمدصادق کوشکی استاد علوم سیاسی و عضو هیات علمی دانشگاه تهران درباره نشست ضدایرانی ورشو که در روزهای آینده در لهستان برگزار میشود، در صفحه توییترش نوشت
در اسلام دلیلی برای اصالت آزادی نداریم
ساختار آزادی در اندیشه اسلامی با تمدن غرب متفاوت است. در این زمینه اشاره بر ترجیح یا تسخیر دیگری نداشتم. منشأ لیبرته توافق جمعی است ولی در اندیشه اسلامی صرف اجماع نظر به معنای آزاد یا ممنوع بودن امری نیست. اجماع در مسایلی است که به اصطلاح منطقه الفراغ است یعنی آن جایی که دین دست ما را باز گذاشته است. ما باید برای آزادی اندیشه تمرین کنیم چون عموماً تجربه آن را نداریم. در غیر این صورت تمدن سازی و رسیدن به یک حیات مدنی نخواهیم داشت
نشست دوم از سلسله نشست های «بررسی چالش های انقلاب اسلامی در دهه پنجم» سه شنبه ۲۳ بهمن ماه در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار شد. در این نشست محمد صادق کوشکی و محمود صادقی به سخنرانی پرداختند.
آزادی یک واژه وارداتی در جامعه ماست
محمد صادق کوشکی در ابتدای این نشست گفت: در ابتدا باید پیرامون واژه آزادی مفهوم شناسی انجام دهیم. آزادی یک واژه وارداتی در جامعه ماست. قبل از ورود مدرنیته به ایران این مفهوم را به معنایی که امروز مصطلح است نداشتیم. تا پیش از دوران قاجار، آزاد بودن در مقابل بردگی معنا داشت. همچنین گاهی یک مفهوم ارزشی منفی در چهارچوب تفکر دینی داشت، به معنای این که کسی بنده خداوند نیست. گاهی هم به معنای کسی که در حبس نیست استفاده می شده است.
دیپلماسی ۴۰ ساله ایران قربانی سهم خواهی های جریانات سیاسی بوده است!
به واسطه درک غلطی که از مقوله دیپلماسی در طول ۴۰ سال در مقامات شکل گرفت از گذشته تا به امروز نوعی شیفتگی نامعقول و حتی کودکانه در برخی از چهرههای سیاسی و دیپلماتیک کشور برای نزدیکی بدون امتیاز به غرب یا شرق در طول این سالها به وجود آمد
برای بررسی ۴۰ سال دیپلماسی انقلاب اسلامی و آسیب شناسی سیاست خارجی کشور در این ۴ دهه دیپلماسی ایرانی گفت و گویی را با محمدصادق کوشکی، کارشناس مسائل سیاسی به بحث و تبادل نظر گذاشته است که از نظر میگذرانید:
در آستانه چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی یکی از مهمترین وجوه این انقلاب به دیپلماسی و سیاست خارجی آن باز می گردد که در طول این سال ها با آمد و رفت دولت ها موجی سینوسی پیدا کرده است. در سایه این نکته ارزیابی کلی شما از این ۴۰ سال دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران چیست؟
مهمترین مسئله ای که در خصوص دیپلماسی ۴۰ ساله جمهوری اسلامی ایران باید به آن اشاره کرد این است که در طول ادوار مختلف در این ۴ دهه دولتها نتوانستند آن گونه که باید مفهوم دیپلماسی را تبیین و به کار گیرند.
انقلاب اسلامی لزوماً به ایران تعلق ندارد
“انقلاب اسلامی ایران” واژه درستی نیست. ما جمهوری اسلامی ایران داریم اما “انقلاب اسلامی” عنوان درست است؛ چراکه انقلاب اسلامی رویکرد مجدد به دین است و لزوماً به ایران تعلق ندارد. همانطور که حزبالله و جهاد اسلامی تجلی انقلاب اسلامی هستند ایران هم به همین شکل است
محمد صادق کوشکی استاد دانشگاه در نشستی با عنوان “استراتژی غرب در برابر چهار دهه گفتمان انقلاب اسلامی” که از سوی جمعیت دفاع از ملت فلسطین برگزار شد اظهار کرد: انقلاب اسلامی تغییراتی را د ر نوع نگرش و جهان بینی سیاسی اجتماعی اقتصادی ایجاد کرده است که قابل مهار نیستند و این مساله وجه مشترک نظرات بسیاری از اندیشمندان، سیاستمداران و روزنامه نگاران است. با این وجود این سوال مطرح میشود که با ایجاد عدم توانایی در از بین بردن تغییراتی که انقلاب اسلامی ایجاد کرده است چرا به دنبال مهار آن در غرب هستند؟
وی ادامه داد: آنها به خوبی میدانند که انقلاب اسلامی از حوزه اندیشه، فکر و فرهنگ به حوزه عمل و اجرا وارد شده است و از این رو غیر قابل حذف است.
چرا وزارت خارجه از فحش و شلاق ارباب میترسد؟
محمد صادق کوشکی در صفحه شخصی خود در توئیتر درباره پاسخ وزارت خارجه ایران به بیانیه به شدت اهانت آمیز اتحادیه اروپا، نوشت:
مدل صحبت وزیر نفت ادبیات یک انسان خسته و کلافه است
محمد صادق کوشکی استاد دانشگاه تهران در گفتوگو با جام جم در واکنش به اظهارنظر وزیر نفت مبنی ادامه گرانیها تا سقف تحمل مردم با بیان اینکه معمولاً لحن آقای زنگنه موقع صحبت کردن لحن خوب و مودبانهای نیست و خیلی از موضع بالا برخورد میکند ادامه داد: از طرف دیگر گران کردن قیمت سوخت تصمیم وزارت نفت یا یک شخص نیست و اینگونه هم نیست که آقای زنگنه بتواند سوخت را ارزان و یا گران کند بلکه نتیجه تعامل دولت و مجلس است.
کوشکی با اشاره به اینکه اظهارات زنگنه در خصوص افزایش قیمت سوخت تا حدی که مردم بتوانند تحمل کنند غیرواقعی است و تعیین قیمت آن به پارامترهای بسیار متنوعی بستگی دارد تاکید کرد: مشکل اینجاست که آقای زنگنه خیلی خودش را ژنرال میبیند و معمولاً با لحن خوبی مخصوصا با خبرنگارها صحبت نمیکند و در نتیجه گاهی از مواقع جواب سربالا میدهد.