Archive for اکتبر, 2019
تا زمانی که اصرار داریم برجام را به هر قیمتی حفظ کنیم هیچ اتفاقی نمیافتد
یعنی دولتمردان و تیم آقای روحانی برای اینکه نشان دهند کاری انجام میدهند و مقداری به مطالبات داخلی پاسخ دهند، حرکتی نمایشی را انجام میدهند که این حرکت واقعی نیست و در حقیقت کاستن از تعهدات برجامی نیست
در حدود ۱۵ روزه به پایان فرصت ۶۰ روزه سوم ایران به طرفهای باقیمانده در برجام به ویژه اروپاییها برای اجرای تعهداتشان باقی مانده و در این مدت اروپاییها اقدامی را در راستای اجرای تعهدات ۱۱ گانه خود صورت ندادند، در این خصوص «محمدصادق کوشکی» استاد دانشگاه و کارشناس مسائل سیاسی و بینالمللی در گفتگو با فارس، با بیان اینکه بعید به نظر میرسد اروپاییها در این ۱۵ روز کاری بکنند، توضیح داد: چون در گامهای اول تا سوم حرکت خاصی رخ نداده است، یعنی اگر گامهای قبلی محکم و جدی بودند، تا الان تکلیف ماجرا روشن شده بود.
وی افزود: گامهای قبلی به قدری محافظه کارانه و بی تاثیر بودند که اروپاییها مطمئن هستند برداشتن گام چهارم هم هیچ مشکلی ایجاد نخواهد کرد.
دستگیری زم سبب نگرانی رسانههای معاند خارج از کشور شده است
این ها مطمئن بودند سپر امنیتی دشمن، محافظ شان است و بدون حسابرسی به کشور خیانت می کردند و عملا برای دشمن بعنوان یک سرباز رسانه ای کار می کردند. دستگیری روح اله زم باعث شد خیال راحت این افراد از بین برود و لذا امروز می بینیم تمام رسانه های فارسی زبان خارج از کشور دچار نگرانی شده اند که در مرحله بعد نوبت کدامشان خواهد بود؟!
محمدصادق کوشکی استاد دانشگاه، در برنامه رویداد رادیو گفت وگو اظهار داشت: عده ای از سال ۸۸ در داخل ایران به فعالیت سیاسی و رسانه ای مشغول بودند که بعد از آن رخدادها از کشور خارج شده و جذب دستگاه جنگ روانی دشمن شدند و همه این ها به پیاده نظام دشمن بدل گشتند.
وی ناامید کردن مردم از آینده کشور و نظام و نیز تلاش برای شوراندن مردم و برهم زدن نظم و ثبات در کشور را دو رویکرد اصلی این افراد در قالب فعالیت رسانه ای برشمرد و افزود: به عنوان مثال روح الله زم مدت ها در ترکیه کار می کرد ولی بعد از سال ۹۶ به یک مهره با ارزش تبدیل شد و کاملا زیر چتر سرویس امنیتی فرانسه بود.
کم توجهی دولت سبب دلسردی نخبگان شده است
متأسفانه در حوزه علوم انسانی کمترین زیرساخت برای فعالیت کاربردی چهرههای علمی فراهم است و بهطور واضحتر متخصصان و دانشآموختگان این حوزه رها شدهاند و کمتر به دانش آنها توجه میشود
محمدصادق کوشکی در گفتوگو با تهران نیوز درباره بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در خصوص تلاش عدهای برای دلسردی نخبگان از ماندن در ایران و ترغیب آنها به خروج از کشور اظهار کرد: متأسفانه در میان اساتید دانشگاهی بهدلیل عدم رعایت ضوابط انقلاب اسلامی، افرادی برای تدریس در دانشگاهها انتخاب شدهاند که خودکمبین هستند و کم توجهی دولت به این قضیه دامن زده است.
وی افزود: این چهرههای خودکمبین نهتنها خودشان را کمتر از پژوهشگران، محققان و دانشمندان اروپایی و آمریکایی میبینند، بلکه جامعه ما را هم کمتر از آنها میدانند.
طرح مسائلی مانند همهپرسی راهی برای فرار رئیسجمهور از ارائه گزارش کار است
محمد صادق کوشکی عضو هیات علمی دانشگاه تهران در گفتگو با خبرگزاری فارس در واکنش به سخنان رئیس جمهور در این دانشگاه گفت: دست دولت آقای روحانی مخصوصاً در دور دوم بهشدت از گزارش کار خالی است، یعنی هیچ حرفی و بیانی از عملکرد ندارد.
وی تاکید کرد: واقعیت این است که دور دوم دوران ریاست جمهوری زمان افتتاح پروژه ها و ارائه عملکرد است ولی چون دست آقای روحانی در این موضوع خالی است ناگزیر است برای پر کردن زمان بحثی را مطرح کند که که این نقص را پرکند.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: رئیس جمهور هر زمان حرفی برای گفتن ندارد بحث همه پرسی را مطرح می کند و مجدد این بحث فراموش شود تا دفعه بعد که آقای روحانی به مطرح کردن این بحث نیاز پیدا کند.
ریاض ناگزیر از بهبود روابط با تهران است
این طرح، ابتکار آقای روحانی نیست، این سیاست ثابت ایران در ۴۰ سال گذشته بوده است و نوآوری نیست. ۴۰ سال است که ایران همین نکته را مطرح میکند، یعنی خروج قدرتهای بیگانه از خلیج فارس و حفظ امنیت آن توسط کشورهای پیرامونی
«محمدصادق کوشکی» تحلیلگر مسائل بینالملل و استاد دانشگاه در گفتگو با خبرگزاری فارس در خصوص اظهارات متناقض مقامات سعودی در قبال ایران و احتمال تغییر در مناسبات ریاض با تهران، سیاست خارجی سعودیها در منطقه غرب آسیا و به ویژه در خلیج فارس را کاملا تابع سیاستهای منطقهای آمریکا برشمرد.
کوشکی گفت: در مقطع فعلی و در چند ماه اخیر، با توجه به رویکرد آمریکا مبنی بر عقب نشینی در برابر ایران، سعودیها هم به این نتیجه رسیدند که مثل گذشته نمیتوانند روی حمایت آمریکا از خودشان حساب کنند و به همین دلیل هم ناگزیر شدند سیاست خود را در قبال ایران تغییر دهند. حتی به دنبال برقراری روابط و بازسازی روابطشان با ایران باشند.
سعودیها اختیار تصمیمگیری درباره روابط خود با ایران را ندارند

وی با بیان اینکه از دوران آقای هاشمی تاکنون تقریبا همه روسای جمهور ما به عربستان سفر کردهاند. در حالیکه از سوی مقامات سعودی در چنین سطحی سفری به تهران نشده است، تصریح کرد: سعودیها امکان تصمیم گیری در خصوص روابط خود با ایران را ندارند و در این زمینه تابع قدرتهای هژمون در خلیج فارس هستند. در زمانی این قدرت هژمونی انگلیس بود و در حال حاضر این قدرت هژمون آمریکاست.
پایگاه اینجرلیک جایگاه استراتژیک خود را برای آمریکا از دست داد
آمریکایی ها نه در عراق و نه در ترکیه حضور خود را به صفر نخواهند رساند بلکه به واسطه اهمیت، شرایط هر کشور و حتی منطقه دست به خروج یا کم کردن حضور نیروهای خود اقدام می کنند در نتیجه این تغییر تعداد نیروهای آنها ربطی به مسائل اخیر شمال سوریه ندارد
محمد صادق کوشکی کارشناس مسائل منطقه در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به واکنش آمریکا و اتحادیه اروپا در قبال حمله ترکیه به شمال سوریه گفت: تاخیر آمریکا و اتحادیه اروپا در واکنش نشان دادن به حملات آنکارا به دلیل شناخت نداشتن نسبت به مسائل منطقه است.
کارشناس مسائل منطقه افزود: آمریکایی ها قصد انجام واکنش جدی در رابطه با اقدام اخیر ترکیه را ندارند. از سوی دیگر فضا برای عملیاتی کردن طرح آمریکایی ها جهت ایجاد یک اقلیم در شمال سوریه مشابه الگوی اقلیم کردستان عراق به واسطه اقدامات جمهوری اسلامی و متحدان ما به نتیجه رسید.
اختلاف وزیرعلوم و رئیسجمهور درباره بورسیهها
محمد صادق کوشکی عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در صفحه شخصی خود در توییتر درباره اظهارت متفاوت رئیس جمهور و وزیر عبوم درباره بورسیه ها نوشت:
مردم نهاد نبودن عامل عدم پیوستن کشورهای عربی به اتحاد امنیت خلیح فارس است
متاسفانه شواهد حاکی از آن است که کشورهای عربی حوزه خلیج فارس یا متحدان آمریکا و رژیم صهیونیستی به دلیل مردم نهاد نبودن ناگزیر به همکاری با آمریکا و انگلیس هستند؛ از این جهت در چنین ائتلافی شرکت نمی کنند
محمد صادق کوشکی گفت: امنیت خلیج فارس وحضور همسایگان در تامین امنیت منطقه ای که به امنیت بین المللی نیز منجر می شود الگوی پیشنهادی امنیتی ارائه شده در چهار دهه قبل است که براساس این الگو کشورهای پیرامونی این پهنه آبی بدون دخالت قدرت های بیگانه امنیت منطقه را تامین کنند؛ بنابراین این پیشنهاد طرح جدیدی نیست.
محمد صادق کوشکی کارشناس سیاست بین الملل در گفت و گو با قدس آنلاین گفت: موضوع طرح امنیت خلیج فارس که توسط آقای روحانی در رژه نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران بیان شده موضوع جدیدی نیست که ایشان مبدع آن باشند؛ چرا که این پیشنهاد در چهار دهه گذشته بارها از سوی مسوولین جمهوری اسلامی اعم از رهبر معظم انقلاب؛ فرماندهان نیروهای مسلح و روسای جمهور گذشته مطرح و بیان شده است. امنیت خلیج فارس وحضور همسایگان در تامین امنیت منطقه ای که به امنیت بین المللی نیز منجر می شود الگوی پیشنهادی امنیتی ارائه شده در چهار دهه قبل است که براساس این الگو کشورهای پیرامونی این پهنه آبی بدون دخالت قدرت های بیگانه امنیت منطقه را تامین کنند؛ بنابراین این پیشنهاد طرح جدیدی نیست.
برای دستیابی به قدرت بازدارندگی باید اقتدارمان افزایش یابد
محمدصادق کوشکی عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در دهمین جلسه از سلسله نشستهای «دفاع همچنان باقیست» که به همت سازمان بسیج رسانه قزوین در حوزه هنری برگزار شد، اظهار کرد: در دنیا برای واحدهای سیاسی، تقسیم بندیهای سیاسی وجود دارد که یکی از این تقسیم بندیها را میتوان دفاع از امنیت و دفاع ملی دانست.
وی افزود: در دستهبندی دوم، کشورهایی همچون ژاپن، کره جنوبی و آلمان با وجود توانایی اجازه دفاع از امنیت، آمریکا در بالای سر آنها همچون چتری قرار دارد که مجوز دفاع از امنیت و منافع ملی را از این کشورها گرفته است.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران بیان کرد: دسته سوم کشورها شامل کشورهایی همچون عربستان است که با وجود اجازه و امکان برای تشکیل امنیت، اراده این فعالیت را ندارند.