Archive for دسامبر, 2019
آرای نمایندگان باید شفاف باشد

این تحلیلگر مسائل سیاسی درباره اینکه اگر در لیست نباشد، مستقل به کار ادامه میدهد یا خیر، افزود: دوستان اعلام کردهاند که در حال غربالگری نامها بوده و از همین رو به تعدادی از افراد گفتهاند که نامنویسی کنید تا از آن میان لیست جمعبندی شود. اگر از لیستهای اصلی ما را پسندیدند ما هم در خدمت هستیم و اگر نه، اصراری به ماندن ندارم.
وی گفت: مجلس فعلی را شاید بتوان گفت که ضعیفترین مجالس تاریخ جمهوری اسلامی و به مراتب بدتر از مجلس ششم است. مجلس ششم میدانست که چه میخواهد انجام دهد و در آن قدرتمند ظاهر میشد؛ ولی مجلس کنونی بسیار ضعیف است.
ادامه مطلب »
اعتراضات آبان ماه با هیچ یک از اعتراضات دوره های قبل قابل مقایسه نیست
هجدهمین نشست تخصصی «اهداف جبهه غربی-عربی-عبری در مدیریت شورش ها در کشورهای مقاومت» صبح امروز (یکشنبه اول دی ماه ۹۸) در دفتر جمعیت دفاع از ملت فلسطین برگزار شد.محمد صادق کوشکی، عضو هیأت علمی دانشگاه تهران، در ابتدای این نشست با اشاره مشکلات امنیتی عراق از زمان سرنگونی صدام تا آغاز دولت عادل عبدالمهدی، گفت: بعد از جنگی که عراق با کویت داشت، بسیاری از زیر ساخت های معیشتی این کشور نابود شد و قدرت خرید مردم کاهش یافت. از ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۶ نیز عراق صحنه جنگ تمام عیار نیروهای مردمی با نیروهای آمریکایی بود و بعد آن گرایشات تکفیری در عراق پدیدار گشت که در نهایت اواخر سال ۲۰۱۷ گروه تروریستی داعش در عراق از بین رفت.
وی یادآور شد: عادل عبدالمهدی در زمانی به قدرت رسید که عراق بعد از مدت ها جنگ و درگیری توانسته بود یک سال اخیر خود را در فضای نسبتا آرام و بدون خشونت بگذراند. در دوران یک ساله عادل عبدالمهدی شاخص های معیشتی مردم به سطح خوبی نسبت به گذشته رسیده بود. به عنوان نمونه می توان به قطعی برق در عراق اشاره کرد که مسأله ای همیشگی در این کشور بوده و در دوران نخست وزیری عادل عبدالمهدی این قطعی به کمترین حد خود رسیده بود.
«اردوهای جهادی» الگوی موفق جنبش دانشجویی است
یکی از دلایلی که بسیاری از حرکات جنبشهای دانشجویی به جز یک بازخورد رسانهای، تأثیرگذار نیستند و به آن به عنوان یک مطالبه جدی نگاه نشده، این است که در آن ابتکار و خلاقیت وجود ندارد
جنبش دانشجویی از تولدش در اوایل دهه ۲۰ تاکنون راه پر فراز و نشیبی را از سرگذرانده است. حرکتی که با ختم شدن به انقلاب اسلامی، دیگر با یک سیستم استبدادی روبهرو نبود و باید مرزهای گفتمانی خود را مجدد بازتعریف میکرد. به بهانه روز دانشجو به سراغ دکتر محمدصادق کوشکی رفتیم. آنچه میخوانید گفتوگوی ما با این استاد دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران در مورد نسبت این جنبش با مطالبات مورد انتظار امروز جامعه است.
استعفای برهم صالح باعث ایجاد خلاء قدرت در عراق نمیشود
نخست وزیر عراق بر اساس توافق در پارلمان و نظر فراکسیون اکثریت در پارلمان انتخاب میشود و با توجه به اینکه در حال حاضر هیچ گروهی در عراق از اکثریت در پارلمان برخوردار نیست ،احتملا یک دولت ائتلافی در این کشور تشکیل می شود
محمدصادق کوشکی، در گفتگو با ایسنا ، با بیان اینکه «سیستم سیاسی در عراق پارلمانی است و دولت از دل پارلمان تشکیل میشود» ،گفت: مقام ریاست جمهوری در عراق یک مقام تشریفاتی است و صرفاً به عنوان یک نماد از آن یاد می شود؛ چراکه از قدرت اجرایی چندانی برخوردار نیست.
وی با بیان اینکه «استعفای برهم صالح، کار جدیدی را برای پارلمان عراق ایجاد کرد و آن انتخاب رئیسجمهور است»، افزود : رئیس جمهور در عراق بر اساس توافق گروههای سیاسی و پارلمان انتخاب میشود و در همین چارچوب با توجه به اینکه به صورت سنتی رئیس جمهور از بین کردها انتخاب میشود کردها چند گزینه را به عنوان کاندیدای ریاست جمهوری در نظر میگیرند و سپس بر روی یکی از آنها توافق میکند و پارلمان نیز به گزینه تایید شده رای میدهد.
از دوران اصلاحطلب و اصولگرا عبور کردیم
امیدوارم فردی رئیس مجلس شود که کمی شبیه مدرس باشد. البته این نشان از کوتاه آمدن از حداقلها دارد زیرا امام فرمودند که باید همه نمایندگان مانند مدرس باشند اما امروز ما به این نقطه رسیدیم
محمد صادق کوشکی استاد دانشگاه تهران، در پاسخ به این سوال که با توجه به عدم شرکت لاریجانی در انتخابات مجلس، محوریت جریان اصولگرایی حول چه شخصی است و گزینه اصلی ریاست مجلس آینده کیست، اظهار داشت: آقای لاریجانی هیچوقت جزو جریان اصولگرایی نبوده و بعید هم میدانم که خودشان چنین ادعایی داشته باشند و در میان اصولگراها از هر طیفی نمیدانم چه تعدادی از آنها ایشان را به عنوان لیدر قبول داشته باشند.
کوشکی در خصوص ریاست مجلس گفت: به صورت سنتی مشهورترینها کاندیدای ریاست مجلس میشوند اما امروز صحنه سیاسی کشور به سمتی میرود که خیلی از گذارههای سنتی بیرونق میشود. جامعه ما بسیار تغییر کرده و ممکن است رئیس مجلس آینده از میان افرادی باشد که مشهور نباشند اما در خود مجلس بتوانند توجه نمایندگان را جلب کنند. اینکه بگوییم رقابت بین سه یا چهار چهره سنتی مشهور خواهد بود، همان نگاه سنتی قبل است.
راهکار اصلی حل مشکلات تشکیل مجلس انقلابی است
افتتاحیه اعتکاف دانشجویان، طلاب و مردم در اعتراض به ناکارآمدی دولت در مسجد لولاگر برگزار شد.
محمد صادق کوشکی عضو هیات علمی دانشگاه تهران طی سخنانی در این مراسم با موضوع « تدابیر دولت برای تخریب اقتدار ملی» در جمع معتکفین گفت: این حجم از تعطیلی پروژه های علمی، تحقیقاتی، اقتصادی، موشکی و… در طی شش سال گذشته ناشی از ناکارآمدی نیست، ناشی از سوء تدبیر نیست، تمام این رفتار دولت فعلی با محوریت رئیس دولت، برای خوش خدمتی به غرب و خود کم بینی شخص رئیس جمهور است.
وی ادامه داد: امام (ره) می فرماید: ما ممکن است از دست امثال محمدرضا پهلوی نجات پیدا کنیم، اما به این زودی ها از دست شرق زده ها و غرب زده ها نجات پیدا نخواهیم کرد. چرا؟ چون فکرشان فاسد است. امام (ره) بارها و بارها این فکر فاسد را که ضررش از جاسوسی و نفوذی و دوتابعیتی و خیانت به مراتب بدتر است گوشزد می کردند.
جریان اصلاحات دو بار رای مردم را به سمت روحانی سوق داد
جریان اصلاحات به دنبال آن است که بتواند در مجلس آینده جایگاهی برای خود پیدا کند تا برای انتخابات ریاست جمهوری آینده هوادارانش را امیدوار نگهدارد. این تصور که اصلاح طلبان از قدرت کنار کشیدن، کاملاً اشتباه است، جریان اصلاحات اشتهای قدرت دارد و به هر شیوه و روشی که بتواند برای رسیدن به آن استفاده میکند
محمدصادق کوشکی عضو هیئت علمی دانشگاه تهران، پیرامون طرح استعفای روحانی توسط برخی اصلاحطلبان، اظهار داشت: استعفا میتواند روحانی را تطهیر کند و اگر به فرض استعفا بدهد، هم موجب نجات خود و اصلاحطلبان از پاسخگویی میشود. در صورت استعفا، جایگاه بازنده به قهرمان تبدیل میشود.
وی افزود: جریان اصلاحات دو بار رای مردم را به سمت روحانی سوق داد، میخواهند با طرح این چنین مسائلی از عملکرد خود فرار کنند. استعفای روحانی در این وضعیت یعنی شرایط کار فراهم نبوده و مظلومنمایی در فضای سیاسی کشور است و میتوان بهترین پاداش از جانب اصلاحات به روحانی تلقی کرد.
کرسیهای آزاداندیشی مهجور و غریب مانده است
اگر یک مقالهای صدها رفرنس انگلیسی داشته باشد علمی است اما اگر نداشته باشد علمی نیست. در این حالت دانشگاه بهجای تولید علم به مترجمی روی میآورد. به همین دلیل است که بعضاً کرسی آزاداندیشی را درک نمیکنند. بهعنوانمثال، فردی در دوره دکتری رتبه نخست را به دست میآورد که خوب ترجمه کند. متأسفانه همین فرد سریعاً رشد میکند. استادی داریم که فقط کتاب لاتین ترجمه میکند

برگزاری کرسیهای آزاداندیشی که قریب به دو دهه همواره مورد تأکید مقام معظم رهبری است، مورد بیتوجهی مسئولان فرهنگی و علمی دانشگاهها و تشکلهای دانشجویی واقع شده و همچنان مغفول مانده است.
یکی از دغدغههای همیشگی خبرگزاری آنا پیگیری موضوعات و مطالباتی است که عزمی برای اجرایی شدن آن دیده نمیشود، مطالبهگری و مسئلهمحوری از جمله مسائلی است که مورد تأکید این خبرگزاری علمی بوده و در این راستا در سلسله گزارشهایی به چرایی عدم برگزاری کرسیهای آزاداندیشی در دانشگاهها و چالشها و موانع پیش روی آن میپردازد.
کدام مسئول دروغ میگوید؟
محمد صادق کوشکی عضو هیأت علمی دانشگاه تهران و کارشناس فرهنگی در صفحه شخصی خود درتوییتر درباره اظهارات دو مقام مسئول درمورد گرانی بنزین را منتشر کرد.
درباره فعالیتهای پنهان اصلاحطلبان برای انتخابات مجلس
اصلاحطلبان میدانند اگر در مجلس پیش رو، سهم مناسبی نداشته باشند، آن وقت در انتخابات شوراها و ریاستجمهوری در سال ۱۴۰۰، به طور جدی به مشکل و بنبست برخواهند خورد. این نکته را از این رو میگویم که جریانات مقابل اصلاحات، اصلاحات را از پیش بازنده ندانند

برای تحلیل فضای سیاسی کشور به سراغ دکتر صادقکوشکی، عضو هیات علمی دانشگاه تهران رفتیم. او درباره فضای حاکم بر جبهه اصلاحات گفت: «اصلاحطلبان اشتهای بیشتر از اینها دارند و به دنبال کسب اکثریت نسبی و اگر امکانش باشد، به دنبال اکثریت جدی هستند.» کوشکی درباره فعالیتهای جبهه انقلابی نیز معتقد است که این جبهه با ضعف در مربیگری مواجه است. مشروح این گفتوگو را در ادامه میخوانید.