Archive for اکتبر, 2020
استیضاح روحانی کمک به مردم و دولت بعدی است
ما از کشور ۸۰ میلیونی صحبت میکنیم. اصلاحطلبان خودشان هم به روحانی فحش میدهند. بزرگان اصلاحات از روحانی اعلام برائت میکنند، روحانی اگر به فرض محال مظلومنمایی کند کسی توجه هم نمیکند. ما از ملتی صحبت میکنیم که جان آنها به لبشان رسیده است. شما میگویید مظلومنمایی روحانی ولی من از این صحبت میکنم که اگر دلار ۵۰هزار تومان شود چه کار میکنید؟

محمدصادق کوشکی، استاد دانشگاه و کارشناس مسائل سیاسی از موافقان استیضاح روحانی است. وی در گفتوگو با «فرهیختگان» به بیان استدلالهای جریان همفکرش برای استیضاح روحانی در بازه زمانی فعلی پرداخت که در ادامه از نگاهتان میگذرد.
سئوال: با توجه به اینکه چند ماهی بیشتر تا انتخابات ریاستجمهوری نمانده است و رهبری هم از همه دولتها حمایت کردهاند، استدلال شما برای استیضاح روحانی در حال حاضر چیست؟
اینکه رهبری حمایت کردند را با سند برای من عنوان کنید.
روحانی نمیتواند با لعنت به آمریکا و بهانه FATF دولت را تطهیر کند
آقای روحانی وقتی از جنگ اقتصادی صحبت میکند میخواهد عملکرد دولتش را تطهیر کند در حالی که مقصر اصلی وضع موجود دولت آقای روحانی است نه آمریکا و نه جنگ اقتصادی.
محمدصادق کوشکی، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در گفتگو با مهر، درباره گفتههای اخیر رئیسجمهور پیرامون جنگ اقتصادی، تحریم و ارتباط شرایط اقتصادی فعلی با عدم تصویب FATF اظهار داشت: نکته این است که اگر آقای روحانی جنگ اقتصادی را قبول دارد باید بداند که FATF در این جنگ، نقش اسب تروا را بازی میکند. یعنی پذیرش FATF و پروتکلها و کنوانسیون پالرمو به معنای اجازه ورود به اسب تروا و پذیرش شکست در این جنگ است.
وی عنوان کرد: یا باید آن پیش فرض را باطل کنیم یعنی آقای روحانی بگویند در جنگ اقتصادی نیستیم یا اینکه باید از مطرح کردن بحث FATF خجالت زده و شرمسار باشد. نمیشود کسی به جنگ اقتصادی اعتقاد داشته باشد و بگوید باید FATF را بپذیرم.
هدف آشنا و دیگران انحراف اذهان منتقدان است
تنها بخش دولت که در طول هفت سال گذشته بینقص کار کرده و به طور جدی و پشتکار فراوان به کار خود ادامه داده است همین زیرمجموعه جنگ روانی است. حتی معتقدم اگر بخشهای دیگر دولت مثل صنعت، تولید و … نیز حرکتی شبیه این را شاهد بودیم الان جایگاه ویژه و ممتازی در عرصه اقتصاد، صنعت، کشاورزی و … پیدا کرده بودیم
هرجا حاشیهای وجود دارد، نام «آشنا» در میان است! حسام الدین آشنا مشاور رئیس جمهور بیش از آنکه به انجام وظیفه خود پرداخت و در این اوضاع و احوال آشفته به رئیس خود کمک کند که حداقل با اظهارنظرهای نسنجیده و بیموقع به زخم مردم نمک نپاشد، دنبال حاشیهسازی است. یک روز به سفرهای استانی رئیس مجلس کنایه میزند و روز دیگر با توییتهای پیدرپی به منتقدان دولت پاسخ میدهد. یک روز تجربیات خود را به رخ میکشد و از عواقب زیادی گرم کردن فضا میگوید تا اقدامات رئیس مجلس را شائبهدار و انتخاباتی بخواند، روز دیگر هم نگران زخم شدن زبان منتقدان است!
مصلحت نظام در اخراج روحانی است
آقای روحانی نشان داد که میتواند در مدت فقط یک ماه ارزش پول ملی را به یک سوم و یک چهارم برساند. لذا تحمل آقای روحانی در مسند کار حتی برای یک روز هم یک خسران و زیان و فاجعه بزرگ برای امنیت و اقتصاد و آرامش کشور و مردم است.
صادق کوشکی در پاسخ این پرسش که چرا اصولگرایان انتقادات خودشان از مجلس دهم در قبال عملکرد دولت روحانی را در مجلس یازدهم عملیاتی نمیکنند، گفت: این مساله به چند مشکل مربوط میشود. اولا آنکه مجلس یازدهم اگرچه اصولگراست ولی اکثریت آن یک اکثریت ضعیف و اقلیت آن یک اقلیت قوی فرصتطلب است.
وی افزود: ما در ماجرای آقای تاجگردون شاهد بودیم که بیش از ۱۲۰ تا ۱۳۰ نماینده موافق ماندن آقای تاجگردون بودند و تعداد کمی رای مخالف دادند. لذا مشکل اصلی اینجاست که مجلس فعلی تعداد نمایندگان انقلابی خیلی کمی دارد. اصولگرایان سیاستگذارانی هستند که در خیلی از موارد به عنوان لبه دوم قیچی اصلاحطلبان عمل میکنند. این اصولگرایان همان افرادی هستند که برجام را در کمتر از ۲۰ دقیقه پذیرفته و به کابینه آقای روحانی در سال ۹۲ رای اعتماد دادند.
دولت روحانی مردم عادی را اصلاً شهروند به حساب نمیآورد
متاسفانه دولتهای روحانی، خاتمی و هاشمی دولتهایی بودند که بر پایه و اساس سرمایهسالاری شروع به کار کرده بودند که در چنین شرایطی معلوم است حقِ قشر پایین به قشر بالا تعلق میگیرد.
محمدصادق کوشکی، تحلیلگر سیاسی اصولگرا، در گفتوگو با اعتمادآنلاین اظهار داشت: بخشی از بحرانهایی که این روزها مردم را شدیداً گرفتار کرده مربوط به سناریویی است که از سال ۹۲ تا الان شاهد بودهایم؛ یعنی دولت روحانی از سال ۹۲ مبنای خود را خدمت به سرمایهسالاران و ثرومتمندان جامعه گذاشت. در واقع سیاستهای دولت کلاً به سمتی بود که رانت واقعی و خدمات نصیب طبقه چهار پنج درصدی شود که عبارت از سرمایهداران و سرمایهسالاران است.
این استاد دانشگاه در ادامه گفت: حال شاید سوال پیش آید که این رویکرد دولت چه دلیلی دارد، در پاسخ باید گفت، دولت روحانی دولتی بود که سرمایهسالاران حامیان اصلیاش بودند. به همین خاطر در این دولت عموماً تصمیمها منافع طبقات بالادست را به طور کامل حفظ کرده است و کشور را تماماً در خدمت آن چهار پنج درصدی قرار داده که در انتخابات ۹۲ و ۹۶ حامیان اصلی آقای روحانی بودند که این زشتترین چهره سرمایهسالاری قلمداد میشود. با این توضیح که چنین حالتی پیامدهای مختلفی دارد و ضربههای مهلکی به آرامش و اعتماد عمومی وارد میکند.
ارزیابی فضای رقابتی انتخابات ریاست جمهوری آینده
مردم در ۱۴۰۰ به جناح توجه نمیکنند، در حقیقت در ۱۴۰۰ این برای جامعه مهم است که آیا فردی که میخواهد نامزد شود، قدرت سامان دادن به وضعیت کشور را دارد؟! در شرایط فعلی اذهان مردم به دنبال فردی است که آنها را از این وضعیت نجات دهد، به همین دلیل به دنبال فرد قدرتمند هستند.
«محمدصادق کوشکی» فعال سیاسی، در واکنش به اینکه بسیاری معتقدند که اصولگرایان باید از انتخابات ۹۲ درس بگیرند و با یک کاندیدا پا به عرصه انتخابات ۱۴۰۰ بگذارند، به برنا گفت: اولین نکته این است که هنوز هیچ امری قطعی نیست و صحبتهایی که در مورد انتخابات صورت میگیرد، در حد حدس و گمانه است چراکه هیچ اطلاعات دقیقی وجود ندارد و حتی افرادی که از آنها به عنوان نامزد یاد میشود، تصمیم قطعی نگرفتهاند.
او افزود: در حقیقت نحوه ورود نیروهای انقلاب به عرصه انتخابات بستگی به آرایش سیاسی ایام انتخابات دارد. به عبارت دیگر آرایش سیاسی و ویژگیهای رقابت کاملا میتواند این را تعیین کنند که بهتر است با یک نامزد ورود پیدا کنند و یا اینکه اگر با چند نامزد پا به عرصه رقابت بگذارند، هم مشکلی پیش نمیآید. بنابراین اگر در شرایط فعلی تصمیمی گرفته شود به دلیل اینکه شرایط رقابت به هیچ عنوان مشخص نیست، ارزشی ندارد.
تنش و چند پارگی پیدرپی میان اصلاحطلبان / مردم با تَکرار خاتمی در دام روحانی افتادند
محمد صادق کوشکی کارشناس مسائل سیاسی در گفتگو با خبرگزاری دانشجو، با بیان اینکه روحانی هیچ پایگاه اجتماعی واقعی در بین مردم نداشته است، اظهار کرد: مردم و حتی خود اصلاح طلبان هم میدانند، پایگاه اجتماعی روحانی یک جمعیت دو یا سه درصدی از اشرافیت سرمایه سالار در کشور به حساب میآید.
وی با اشاره بر اینکه این پایگاه اجتماعی قادر نبود روحانی را در سال ۹۲ با ۱۸ میلیون رای و در سال ۹۶ با ۲۳ میلیون رای وارد عرصه قدرت کند، افزود: روحانی پاهای خود بر شانه طبقه متوسط جامعه که پایگاه اجتماعی اصلاح طلبان بودند، قرار داد و از همین طریق به قدرت رسید. طبقهای که زودتر از همه ضربات تصمیمات اشتباه خودشان را خوردند.
اگر از برجام خارج شویم اروپا دست به ماشه میشود
وی ادامه داد: ایران نمیتواند از برجام خارج شود، زیرا اگر این اتفاق بیفتد اینبار اروپا دست به ماشه خواهد برد و ایران را تنبیه میکند.
کارشناس مسائل سیاسی گفت: نباید از آقای روحانی انتظار داشت تا هوای مسائل ملی را داشته باشد. نباید انتظاری از آقای ظریف داشت، زیرا سخنانی را بر زبان آورد که نشان از نداشتن ارق ملی دارد.
حضور میدانی وظیفه سران قوا است / روحانی استثنا است و اگر اقدامی نکند بیشتر به نفع کشور است
درباره آقای روحانی البته یک استتثنا وجود دارد. من فکر میکنم که ایشان اگر حضور حضور نداشته باشد و اقدامی نکند بیشتر به نفع کشور خواهد بود. ایشان اصال مسئول نیست و خودش را بالاتر از آن میداند که مورد سوال واقع شود و برای خود یک شان سلطنتی قائل است…
حضور محمدباقر قالیباف رئیس مجلس در بیمارستان و ملاقات با بیماران کرونایی اگرچه در راستای پیگیریهای مجلس شورای اسلامی در جهت مقابله باشیوع کرونا بود، از سوی جریان رقیب و حامی دولت به شدت مورد انتقاد قرار گرفت. انتقادهایی با رنگ وبوی تخریب که از همان ابتدای فعالیت مجلس یازدهم بارها مشاهده شده است. مثلا همان وقتی که قالیباف عازم خوزستان شد و با مردم به گفتگو نشست.
آقایان در دولت اما اصلا این رویه یعنی حضور میدانی را نمیپسندند و نگران شدهاند که اتخاذ این رویکرد ازسوی مجلس موجب توجه مردم به کمکاری آنان در این حوزه شده و بپرسند که روحانی و همکارانش در دولت کجا هستند؟