اقدامات اخیر مصر درقبال غزه نمادین و تبلیغاتی است
کارشناس مسائل خاورمیانه گفت: اگر مصر در مورد پیمان کمپ دیوید و رابطه با رژیم صهیونیستی تجدید نظر کرده و گذرگاه رفح را برای تردد فلسطینیهای ساکن نوار غزه و انتقال کمکهای غذایی باز کند در آن صورت میتوان در رابطه با مواضع این کشور قطعی سخن گفت.
صادق کوشکی، کارشناس مسائل خاورمیانه در گفتوگو با خبرنگار سرویس بیداری اسلامی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، عنوان کرد: سفر نخستوزیر مصر به نوار غزه آن هم در شرایطی که حملات شدیدی از سوی رژیم صهیونیستی به این منطقه صورت گرفته است بیشتر یک اقدام نمادین به نظر میرسد و نشان می دهد که دولت مصر هنوز آمادگی انجام دادن کمکهای عملی به غزه را ندارد.
وی افزود: مصر چند روز پیش اعلام کرد که گذرگاه رفح را صرفا برای عبور مجروحان فلسطینی باز میکند و سفر نخست وزیر مصر به نوار غزه هم از نظر تبلیغاتی مثبت ارزیابی میشود، اما فاصله زیادی وجود دارد تا این کشور به عنوان حامی محور مقاومت مطرح شود.
کوشکی گفت: هنوز نمیتوان به طور جدی روی کمکهای مصر به نوار غزه حساب باز کرد؛ زیرا زمان زیادی نمیگذرد که مصر سفیر خود را به تلآویو فرستاد و آن را فراخواند از سوی دیگر سفیر و کادر دیپماتیک رژیم صهیونیستی نیز به دلایل دیپلماتیک مجبور به ترک قاهره شدهاند بنابراین در شرایط فعلی از نظر تبلیغاتی و روانی کمک قابل توجهی از طرف دولت جدید مصر نسبت به مقاومت غزه اعمال میشود.
این کارشناس مسائل خاورمیانه با بیان اینکه دولت مصر تا امروز تجدید نظری در رابطه با قطع رابطه با رژیم صهیونیستی نکرده است افزود: از آنجایی که دولت این کشور هنوز در رابطه با پیمان کمپ دیوید نیز اقدامی صورت نداده است سفر نخست وزیر مصر به نوار غزه در مقطع کنونی نمادین محسوب میشود ولی اگر این کشور به طور جدی در رابطه با پیمان کمپ دیوید تجدید نظر کرده، روابط خود را با رژیم صهیونیستی قطع کند و همین طور رفح را برای تردد فلسطینی های ساکن نوار غزه و انتقال کمکهای غذایی و تسلیحاتی باز کند در آن صورت میتوان با اطمینان خاطر از پیوستن مصر جدید به محور مقاومت فلسطین سخن گفت.
کوشکی در رابطه با موضعگیری کشورهای اسلامی نسبت به حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه گفت: جمهوری اسلامی ایران، تونس و مصر جزو اولین کشورهایی بودند که این تجاوز را محکوم کردند و همین امر به نوبه خود قابل تامل است؛ چرا که تغییر چندانی در بافت سیاسی تونس ایجاد نشده، اما با این وجود موضعگیری سریع این کشور نسبت به آغاز حملات به غزه امر مثبتی بوده ولی در حال حاضر نمیتوان در مورد تونس و مصر توقع بیش از این داشته باشیم و باید اجازه دهیم تا به تدریج دولتهای این کشور به عنوان کشورهای ضد صهیونیستی ایفای نقش کنند.
وی ادامه داد: حضور مسئولین کشورهای عربی در غزه یا محکوم کردن این حملات را نمیتوان نادیده گرفت زیرا در گذشته دولت مصر حامی رژیم صهیونیستی بوده و کشوری مانند تونس نیز در مقابل مسئله فلسطین سکوت کرده بود و اینکه امروزه شاهد هستیم که چنین موضعگیریهایی از جانب این کشورها صورت میگیرد جای امیدواری دارد.
این کارشناس مسائل خاورمیانه تاکید کرد: از آنجایی که هنوز دولت رسمی در لیبی مستقر نشده است شاهد تشتت آرا در این کشور هستیم و شاید در حال حاضر از لیبی نباید انتظار موضعگیری در قبال فلسطین داشته باشیم. این شرایط باعث شده تا دولت اردن هم که سابقا متحد رژیم صهیونیستی بود حداقل در ظاهر حملات این رژیم به نوار غزه را محکوم کند یعنی فضا طوری است که کشورهای پیشرو عرب لااقل در حوزه تبلیغاتی هم که شده در کنار مقاومت فلسطین قرار گرفتهاند.