قرآن کریم حزب قدرتمحور را نمیپذیرد
محمدصادق کوشکی عضو هیئت علمی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی در گفتوگو با خبرگزاری قرآنی ایران (ایکنا) با اشاره به اینکه حزب یک مفهوم مدرن سیاسی و برآمده از تمدن غرب و محصول ۱۵۰ سال اخیر است تأکید کرد این مفهوم غربی که از لفظ Party ترجمه شده است هیچ نسبتی با مفهوم قرآنی حزب ندارد.
وی ادامه داد: کلمه حزب در قرآن تحت عناوین حزبالله ، حزبالشیطان و «کل حزب بما لدیهم فرحون» آمده است که با حزب به معنای یک تشکل سیاسی که محصول دنیای مدرن است فقط شباهت لفظی دارد.
عضو هیئت علمی دانشگاه خواجه نصیرگفت: ترجمه فارسی لفظ Party هیچ نسبتی با مفهوم قرآنی حزب ندارد.
کوشکی با رد برداشت تحزب در اسلام از آیات قرآن، آن را یک اشتباه فاحش روششناسانه دانست و متذکر شد: اشاره کلی قرآن این است که حرکتها، رفتارها و تشکلها باید در قالب هنجارهای اسلامی و قواعد قرآنی باشد.
عضو هیئت علمی دانشگاه خواجه نصیر با تأکید بر اینکه قرآن کریم، حزب تمدن غربی را نمیپذیرد زیرا حزب به معنای غربی آن قدرتمحور است، گفت: در نگاه قرآنی قدرت صرفاً یک وسیله است و نه هدف و باید از آن در مسیر سعادت و خوشبختی جامعه انسانی استفاده شود به همین خاطر نه اهداف و نه ابزار حزب به معنی رایج مورد پذیرش قرآن کریم نیست.
وی عضویت در احزاب مدرن را با پیش رفتن تا مرز تعطیل عقلانیت معادل دانست و از اعضای حزب به عنوان ابزاری در دست سران و رهبران حزب یاد کرد و خاطرنشان کرد: آن چه در نظام حزبی تعیینکننده است رأی اکثریت است فارغ از اینکه حق باشد یا باطل، در حالیکه دیدگاه قرآن تبعیت از حق است ولو اینکه همه دنیا از باطل طرفداری کنند زیرا نگاه قرآن طرفدار حق است نه اکثریت.
در نگاه قرآنی قدرت صرفاً یک وسیله است و نه هدف و باید از آن در مسیر سعادت و خوشبختی جامعه انسانی استفاده شود به همین خاطر نه اهداف و نه ابزار حزب به معنی رایج مورد پذیرش قرآن کریم نیست.
کوشکی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: تحزب به معنای رایج آن بستر، فرهنگ سیاسی و فضایی خاص نیاز دارد که در ایران پیش و پس از انقلاب فراهم نبوده است.
وی پذیرش همه جانبه فرهنگ لیبرال دموکراسی و مدل اقتصاد کاپیتالیستی و سرمایهداری را از مقدمات گریزناپذیر تحزب دانست و تأکید نمود: وقتی این بسترها در جامعه ما موجود نیست طبیعتاً حزب هم به معنی واقعی آن شکل نمیگیرد.
این مدرس دانشگاه با بیان اینکه در سالهای پس از انقلاب شاهد احزاب دولت ساخته بودیم گفت: احزابی که برآمده از اراده صاحبان قدرت و دولتمردان باشند اصلاً به معنای واقعی، حزب محسوب نمیشوند و کار ویژههای حزبی را نشخواهند داشت.
وی در پایان تشکیل حزب اصیل در ایران را منوط به مهیاشدن زمینههای اقتصادی و سیاسی دانست و بیان داشت: در صورت فقدان این زمینهها تأسیس حزب صرفاً یک تقلید ناشیانه از بیگانه خواهد بود.
سلام
من اتفاقی وارد این وبلاگ شدم وقتی دیدم اسم شما روشه از خوشحالی نمی دونستم چه کار کنم
شما چند وقت پیش یه سخنرانی داشتید تویی خرم اباد در حسینه حبیب مظاهر
خیلی وبلاگ عالیه
اگه روزی فرصت کردین یه سری به وبلاگ من هم بزنید خوشحال میشم
موفق و موید باشید